Dansk
Boomerangklub


Upcoming Event 2011
 • Danish National Championships 3. september 2011
  This year we have to move to another place because Tiøren is full of holes and tracks from some other arrangements in juli and august.
  We move to Amager Fælled. There is a circular parking area about 50 meter from Vejlands Alle at Lossepladsvej. Don't park at Lossepladsvej unless you want a fee of 510DKK.
  We meet at 9 o'clock to mark the field. We aim to start off at 10 o'clock.
  Everybody are welcome to join, or just look at it. Rules are according to the International RuleBook.
  This year we'll have competitors from Finland and Sweden (originally Poland)

  The provisional programme looks like this:
  • 10:00 Trick Catch
  • 11:00 Fast Catch
  • 12:00 Lunch, BYO
  • 13:00 Accuracy
  • 14:00 Aussie Round
  • 15:00 Endurance
  • 16:00 MTA
  • 17:00 Calculation of scores and announcement of the Danish champion 2011.
  • 18:30 Fun goes down because of bugs and we leave the field.
  • 19:00 The meeting, somewhere else


  • See you all at the field!  DM 2010 blev dødt løb
  • DM 4. september 2010
   Tiøren på Amager lagde igen græs til vores efterhånden superprofesionelle boomerangkastere, der kæmpede indædt til sidste kast for at afgøre det 12. danske mesterskab.I år var vi 8, plus en hel horde af Newbie's, der havde meldt deres ankomst ved 16-tiden.

   Da Niels, vanen tro, først skal have luftet hundene, er det nærliggende at starte med Niels' hadedisciplin: Trick Catch. Det blev lidt sent inden vi kom igang, kun Henrik var mødt op rettidigt kl. 9. Harald og Jan lagde igen ud i år med henholdsvis 19 og 16 point. Vinden drillede lidt, og derfor blev resultaterne stort set som sidste år. Henrik fik dog fanget en footcatch og sluttede også på 16 point. Jens vandt med 33 point, hjulpet af en god vind. Desværre måtte Alex afsted, men han fik da hentet 8 point i TC/D, selv om det ikke er noget han træner til dagligt.

   Fast Catch blev skæmmet af drilsk vind og gav ikke særlig gode resultater. Niels fra Fyn dukkede op og bankede sig ind med 31.62 sek uden drop fulgt af Jan med 32.86. Alle andre droppede en eller flere gange, Harald fik 41.4 sek med ikke mindre end 3 dumme drop i bulls eye, og Henrik måtte rende efter sin 2 gange.

   Efter en meget kort frokost gik vi igang med Accuracy, hvor Henrik bare ku' det dér: ottere - niere - tiere, ingen lavere, gav 87 point og ny dansk rekord foran Harald, der tangerede den gamle rekord på 81 point - en dum 4'er og 6'er ødelagde hans drømme. Det er vist første gang i historien at alle lavede 50 point (Niels) eller derover til et stævne. Jens og Noam fik nøjagtig samme point som Jens vandt med sidste år, nemlig 64 point, men det rakte kun til en delt 5.plads, da Jan fik 68 point og Joachim 76. Perfekt.

   I Australsk Runde vandt Harald uden tvivl opvarmningen i den gode stabile vind med at lave 10 BullsEye i træk med en 35m boomerang. Det holdt desværre ikke, da vinden forsvandt fuldstændig og gav alle problemer, da der kom bitte små pust fra alle retninger. 60 point til Henrik, 58 til Jens, 53 til Harald, 46 til Jan, 42 til Niels, 16 til Joachim og 8 til Noam. Niels og Jan var de eneste to der kastede noget der gik over 40m, men blev også behørigt straffet for det, modsat Henrik, Jens og Harald, der alle scorede accuracypoint i alle 5 kast.

   Newbie'rne var dukket lige da vi startede Aussie Rund, op og blev guided igennem en træningsseance af Jens. De 11 mand fik hver en rød boomerang og en lille time til at øve sig i, inden de skulle 'i ilden'. Reglerne blev rettet lidt til, så man kunne få Accuracy point og Catching point, dvs højst 14 point pr. kast, hvad kun Karsten opnåede en enkelt gang, dog uden at vinde, men en delt andenplads er da osse ok. Vinder blev Peter L med 36 point og med Karsten og Tune på en delt 2. plads og 28 point. Ingen faldt helt igennem og sluttede på nul, men det var tæt på.

   Klokken var ved at blive mange, og vi valgte at køre Endurance, da solen muligvis ville nå at forsvinde inden vi var færdige, og MTA er lettere at se mod den lyse himmel end Endurance boomerangerne. Vinden var nu kommet igang igen, desværre, men der var alligevel god fart på. Henrik: 38, Jens 37 og resten håbløst bagefter med mellem 12 og 20 gribninger. Henrik lavede Kun 4 drop og Jens 3, så der var god 'glid' i begge kastere. Jens måtte dog gå tilbage til sin gamle orange TriFlyPlasticboom før det kørte for ham.

   MTA startede fint, næsten ingen vind, men heller ingen hjælp af termik, det var ren rå manpower. Nu kom Noam endelig til sin ret, men tiderne var ligesom låst fast, 19.13, 19,03 og 19,13 sek. Jan fik 4 grebet mellem 21 og 22 sek med Haralds 'Manü', men Harald vandt med 3 kast mellem 22.9 og 25.28 sek. Jens havde problemer med sin Snake, der bare ikke ville stabilisere i luften. Efter skift til Noams MiniSnake fik han dog hentet 25.09 og, ja netop, 19.7 sek, omtrent det samme som Noam. Niels fik hentet mellem 13 og 16 sekunder, men sikke nogle tøsekast han laver, der er da meget mere i hans MTA. Henrik fik lavet ét godt kast på 21.2 sek, og Joachim fik 16.75 sek, 0.71 mere end Niels.

   Vinderen blev ikke fundet på 10-øren, da vi var nødt til at flygte fra pladsen. Myggene overfaldt os i så store mængder, at alle fik store væskende blærer. En fintælling hjemme hos Harald viste næsten dødt løb mellem Henrik, Jens og Harald, hhv 15½, 15½ og 16 point, med Jan lige efter med 19½ point. Henrik blev dog udråbt til vinder, da han havde 3 førstepladser og en Danmarksrekord mod Jens' ene. Aldrig har jeg hørt så mange undskylninger og hvis'er for hvorfor resultatet ikke blev en anden og mere tydelig. Vi må bare se i øjnene at vi er gode allesammen, og at resultatet ikke er afgjort før end vi har forladt banen og drukket en øl i ro og mag anderswo.
   Se alle resultaterne.


  2009 takker af
  • DM 26. september 2009
   Tiøren på Amager lagde atter græs til horderne af profesionelle boomerangkastere, der kæmpede indædt til sidste kast for at afgøre det 11. danske mesterskab.
   Vi startede med Trick Catch i de drilske vinde og blev behørigt straffet for det. Harald og Jan lagde ud med henholdsvis 14 og 13 point hvorefter Jens, Joachim og Marcin tog kampen op. Joachim var glad for sine 4 point, mens Marcin, som aldrig havde prøvet at lave Trick Catch brillierede med 16 point. Jens tog teten med 34 godt hjulpet af et enkelt Foot Catch.
   Fast Catch blev et tæt opgør mellem Harald og Jan med henholdsvis 34.36 og 36.76 sekunder, mens Jens droppede i begge runder og måtte nøjes med 44.28 og en trejdeplads. Niels fra Fyn dukkede op og kæmpede sig til 49.19 foran Marcin med 52.03 og Joachim med 63.01.
   Næste konkurrence var Accuracy, hvor Niels løb med sejeren med 78 point foran Jens med 64. Mens Joachim kæmpede sig ind på en flot 3. plads med to 10-taller og i alt 56 point foran Haralds 52, dukkede Monica op med kager til os. Marcin og Jan fik begge 33.
   Desvære blev Jan nødt til at pakke sammen for at nå flyveren, inden vi tog hul på Australsk Runde. Niels fik kun grebet det ene af hans fem kast og måtte nøjes med 14 point i alt. Joachim greb 3 og fik i alt 32 point, mens Harald med 4 gribninger og 51 point, blev henvist til 3. pladsen efter polakken Marcin, der egentlig kun var kommet fra Landskrona for at kigge på. Marcin fik 54 point på grund af stor præcision - ialt 24 point derfra. Jens tog igen førstepladsen med 64 point - de sidste 4 af dem grebet med en fod på hver side af 8-meter linien.
   MTA startede knapt så godt for hjemmeholdet, da Marcin som den første greb i anden runde efter 17.31 sekunder. Det blev fulgt op af Haralds 18.90 sekunder, Joachims 9.5 sekunder og Jens med 28.30. Joachim forbedrede sig i tredie runde til 9.87, mens Jens ikke kunne gøre det bedre end 26.56. I fjerde runde henviste Niels Harald til tredjepladsen med 18.95 sekunder, så Harald følte at han måtte prøve at forbedre sig lidt, hvis han skulle gøre sig forhåbninger om en god placering. Derfor gik han helt ned til udkanten af 50-meter cirklen før han med ekstra kraft kastede sin hjemmelavede lette MTA ud over Amager Strandvej, hvor den hurtig steg og næsten lige så hurtigt begyndte at drive tilbage mod vandet. Det er lang tid siden Harald har løbet så langt så stærkt, men han fulgte sin boomerang og lød meget skuffet, da den på den modsatte kant af 50-meter cirklen så ud til at drive ud over den og frarøve Harald sejren. Men i sidste øjeblik drev den indad, Harald løb efter den, greb den, og til sin store glæde så, at han havde fødderne lige inden for cirklen. Hele 37.57 sekunder ver der gået fra han kastede den, til han greb sin boomerang igen 100 meter defra.
   Sidste konkurrence var Endurance. Harald startede med 27 stabile gribninger dog skæmmet lidt af 8 drop. Joachim viste god form og taktik i den drilske vind og greb 12 gange på 18 kast. Med 5 drop og 33 gribninger indtog Jens førstepladsen. På trods af, at Marcin havde aldrig prøvet dette før, så viste han stor stabilitet og greb 27 gange med kun 5 drop. Som alle andre nybegyndere, var han helt udmattet efter de 5 minutter. Til sidst kæmpede Niels sig til 24 gribninger og 7 drop.
   Slutresultatet blev, at Joachim på trods af sine snart 70 år med 28 point henviste Jan med 29½ point til 6. og sidstepladsen, mens Marcin med 21½ point tog 3. pladsen foran Niels med 23 point. Med 3 førstepladser og i alt 10 point vandt Jens Danmarksmetserskabet foran Harald med 2 førstepladser i to af Jens' favoritdicipliner og 14½ point. Se alle resultaterne.


  Planlagte arrangementer i 2010
  • Fastelavn 14. februar 2010

  • Camp David ??. maj 2010

  • Whitsun FUN Boom Festival i Pinsen 22. til 24. maj 2010

  • World Cup i Rom 27. maj til 8. juni 2010

  • DM september 2010

  • Se alle kommende arrangementer i Kalenderen.

  Afholdte arrangementer i 2009
  • Fastelavn 22. februar 2009
   Fælledparken lagde nok engang græs og sne til. Jens havde købt en ekstra solid tønde, men lige lidt hjalp det, når de tunge kylies blev sporet ind på den. Se billederne, som Poul tog.

  • Camp David blev afviklet på Skovlunde Flyveplads d. 14. maj 2009
   David arrangerede en boomerang camp for dem der havde lyst torsdag d. 14. Maj kl. 15 på Skovlundes gamle flyveplads.
   Mødested på Skovlunde Flyveplads
   Det ligger 10 minutters gang fra Malmparken Station (C-toget mod Ballerup).
   Hold øje med denne side for næste topmøde i Camp David.

  • Whitsun FUN Boom Festival i Pinsen 30. maj til 1. juni 2009
   Det foregik på Tiøren i strålende solskin.
   Specielle FUN Boom Individual Scoresheet og Team Scoresheet blev selvfølgelig anvendt.
   Se de individuelle resultater samt holdresultaterne.
   Sidste år tog COWI dette billede af os, mens vi kastede boomeranger i Pinsen:
   Tiøren i nærbillede
   Det ER os der står på plænen:
   Tiøren i nærbillede
   Opvarmningen til hver konkurrence var bogstavelig talt en sjov leg, hvor alle kunne være med. Se mere i FUN Rules og flere detaljer i programmet.
   Vejret var fantastisk hele Pinsen - dog var der en del vind lørdag, der drillede især til Trick Catch. Se billederne fra Pinsen. Selvom et opslag om arrangementet var delt ud i flere sportsforretninger var kun en enkelt ny boomerangkaster dukket op: Jan Alstrup. Der var plads til mange flere, for kun Jens, Harald, David og om søndagen Peter deltog.
   Det forhindrede os dog ikke i at have det sjovt og for Jan, David og Peter en meget lærerig Pinse.
   To hold blev delt ved at vi alle kastede accuracy én gang og den bedste og dårligste blev sat sammen. Det var Harald og David der blev til "Camp David", mens Jens og Jan tilsammen dannede "Beum Team".
   Team Accuracy blev vundet af Beum Team med 140 point foran Camp David med 99 point. Det var en kanon opvarmning til Accuracy 100, hvor Harald tog førstepladsen med hele 80 point, deriblandt 5 10'ere!. Jens sneg sig foran Jan med 55 point mod 53, mens david fik 45.
   Der blev varmet op til Fast Catch med Team Fast Catch, hvor Camp David kun havde 18 gribninger, da Beum Team var færdig med de 20.
   Fast Catch blev dog uden Harald, og vinden var også taget til ved 12-tiden, så det var ikke nemt at få 5 gode gribninger. Jens startede med 4 gribninger, Jan ligeså og David fik 3 inden for et minut. Anden runde gik bedre med Jens' 35.00 sekunder og Davids 64.31 sekunder, mens Jan kun fik 2 gribninger.
   Vi valgte at flytte Trick Catch til lørdag, så vi ikke skulle lægge den store bane ud før søndag.
   Før Trick Catch varmede vi op med GLORP (kongens efterfølger, bare med boomeranger). David startede, da han var den, der havde kastet med boomeranger i færrest år. På trods af vinden lykkedes det os at lave et par udfordrende gribninger. David havde blandt andet et spetaklært kiks med et head catch, men kom senere efter det med et succefuld et, og blev nummer to foran Jan men efter Jens.
   Trick Catch viste sig at være endnu mere udfordrende for deltagerne. Jens lagde godt nok ud med at gribe de første par (left hand clean og right hand clean til 2 point hver) og fik også under the leg til 3 point, men så heller ikke mere og måtte nøjes med de 7 point i alt. David startede også med at gribe den første, men var uheldige på de næste, før han fik fat på Hacky Catch til 6 point og en total på 8 point. Jan lærte hurtigt, hvordan han skulle kaste og kom meget tæt på flere af dem, ikke mindst Foot Catch til sidst, hvor han med de 10 point, det ville give, kunne have slået både David og Jens. Harald deltog desværre ikke.
   Vi sluttede lørdagen af med forskelligt løssluppent boomerangkastning.
   Søndag morgen blev til godt op ad formiddagen, før vi alle var på plænen igen. David havde taget sin ven Perer Jacobesen med fra Silkeborg, så vi nu var 5 deltagere! Vejret var endnu bedre og morgen havde faktisk budt på for lidt vind, der hvor vi stod, men det ændrede sig i løbet af formiddagen.
   Vi startede med opvarmingen til MTA 100 som er FUN Suicide MTA. Det gå ud på at vi alle kaster samtidigt, og den sidste, der griber, vinder runden. Efterfølgende lavede vi det om til, at dem der ikke griber går ud, indtil der kun er én tilbage. Peter, der er venstrehåndet, lånte en Palm af Harald, Jan og David lånte af Jens. Harald havde problemer med at få sin MTA til at køre så længe som Jens'. Men det var kun indtil Harald i et forsøg på at gribe løb baglæns ind over sækkevognen og knaldede hovedet ned i græsset, så han så sort. Derefter var Haralds kast meget stabile. David fik fat på flere og flere efterhånden som han lærte Jens' Zenith at kende. Jens' Snake holdt sig oftest længst i luften, men det betød også, at han måtte løbe længst. Peter fik også bogstavelig talt kastet sig ind på hvordan en Palm skulle gribes, mens Jan havde mindre held med hans forsøg.
   Da vi efterfølgende to hul på MTA 100 var vinden selvfølgelig taget til, hvilket betød, at det blev nødvendigt at kaste tættere på træerne. Harald var stadig meget stabil og greb de første 2 med en tid på 24.73 sekunder som det bedste, mens Jens crashede de fire første af hans førsøg. Ifølge hamslev, fordi vinden tog hans Snake, så snart den kom over trætoppene. David greb hans andet forsøg på 15.08 sekunder, og Peter sit femte forsøg på 13.84, mens Jan ikke fik grebet nogen af hans forsøg. Så der var lidt pres på Jens i hans femte og sidste forsøg. Han kastede derfor længere fra træerne med risiko for at den så villle drive unden for 50 meter cirklen, med det gjorde den ikke, da han greb den efter 26.16 sekunder i luften.
   Men vi skal jo også have lift FUN, så derfor var der i programmet indlagt en omgang Team Haccuracy. Hele holdet må her hjælpe med at sparke (Hacky) boomerangen ind mod centrum til en højere score. Hver hacky giver et point mere. Jan var hurtig, og foreslog, at saksespark giver dobbelt point. Det benyttede Peter sig straks af og fik flere gode og spetakulære spark ind.

   Det hold, der ikke kastede (og sparkede) blev sat til at tage billeder. Den ene gang fik han ramt sin egen Rudolf klokkerent ude fra 12 meter og helt inden for 6-meter cirklen!

   Til stor tilfredshed på Camp David:

   På trods af menge fine spark og en samlet score på 33 til Camp David, var det dog ikke nok til at slå Beum Team, der fik 57 point for 10 kast og nogle hackys - deriblandt et head-hacky af Jens fra bull-eye ud på 8 point igen til i alt 9 point:

   Efter frokost valgte vi at tage Aussie Round før Endurance af helbredsmæssige årsager - det er ikke specielt fordrende at knokle hårdt på i 5 minutter lige efter man har spist. Dertil varmede vi op med Super Mario Brothers, hvor vi alle kaster samtidigt. Den der griber tættest på centrum, får et point, mens de andre ikke får noget. Griber man ikke sin boomerang, får man tilgengæld minus 3 point! Vi spillede til 5, og Harald var meget mere stabil og præcis end alle andre, og vandt hurtigt den konkurrence. Jens var den næste til at nå de 5 point, men så var vi også varmet op til Aussie Round.
   Peter og David opnåede 20 point hver og Jan 4. Jens og Harald havde begge en god dag og opnåede henholdsvis 62 og 67 point, hvilket er tæt på en rekord. Specielt var Haralds Accuracy god med i alt 33 point på den konto.
   Som til Fast Catch brugte vi Team Fast Catch til opvarmning før Endurance. Peter var igen Davids makker på Camp David, men en forvredet fod satte Peter lidt ud af spillet, så Beum Team vandt med 20 gribninger mod kun 8 fra Camp David.
   Jens startede i Endurance og den blide vind hjalp til at han kunne opnå 41 gribninger med kun 3 drop. Harald fik 27 gribninger med 5 drop og Peter imponerede med 22 gribninger og 9 drop. David og Jan valgte at passe lidt på sig selv og sad over.
   Som afslutning på søndagen tog vi et spil Boomerang Cricket. Indeholdet må ikke gå uden for 8-meter cirklen, og udeholdet må ikke gå inden for 8-meter cirklen. Den der kaster, skal løbe rundt mellem to punkter fire meter fra hinanden, inden boomerangen gribes. Hver omgang giver et point. Hele holdet kan gribe boomerangen. Hvis den ikke gribes, tæller runderne ikke. Hvis udeholdet griber boomerangen, er kasteren grebet ud og forlader banen. Hver kaster har 6 forsøg af gangen, hvis han ikke er grebet ud inden da. Camp David med David og Peter på holdet startede inde. På trods af en ihærdig indsats fik hverken David eller Peter grebet deres boomeranger, men det gjorde Jens og Jan tilgengæld, som dermed greb dem ud uden point i første inning. Beum Team fik skrabet 2 runs sammen inden det igen blev Camp Davids tur. David blev desværre grebet ud igen, men Peter fortsatte alene med både at kaste, løbe og gribe! Det lykkedes ganske pænt med 3 runs inden han også blev grebet ud, og måtte bytte plads med Beum Team. Jens benyttede sig af sin VeeMix Aussie Round boomerang, der gav tid nok til to runs per kast, og da den kom pænt ind de fleste gange til at Jan kunne gribe den, uden at David eller Peter kunne få fat i den, blev det til hele 11 runs i den anden og sidste inning for Beum Tem. Efter de to innings satte Jens en stopper for legen af helbredsmæssige årsager, da vi alle var helt opkogte i den varme sol af at løbe så meget rundt. Et par flasker med is gjorde rigtig godt og de kolde dråber blev hældt ned ad ryggen på os alle.
   Se de individuelle resultater samt hold resultaterne.
   For dem der var til mere ekstreme udfordringer, blev der afholdt konkurrence i langdistancekast på Kløvermarken mandag d. 1. juni. Det var kun for øvede kastere, da det er vigtigt hele tiden at være opmærksom når der kastes. Den danske rekord er på 106 meter, mens verdensrekorden er på 238 meter. Da vi kun var fire kastere, målte vi 8-dels cirkler ud på 70, 80, 90, 100 og 110 meter.

   Det gjorde det meget let at vurdere distancen, selvom vi kun havde to spottere ad gangen. Harald kom ud på 96 meter, Jens på 99 to gange, mens Henrik Mahler blev klar til 100-meterklubben med 103 meter! Se resultaterne. Se alle billederne fra LD.
   Vi optog også korte film af os, når vi kastede for at kunne sammenligne. Se dem her.

  • Boomerangkast på Bornholm ved Joachim Beeres
   Fra d. 31. maj til 13. juni 2009 kunne du opleve usædvanlige flyvende objekter på Dueodde Strand oftest mellem 18 og 20, når vinden lagde sig om aftenen.

  • ANZAC Day i Århus 13. - 14. juni 2009
   ANZAC havde inviteret Jens til at demonstrere boomerangkastning for Australsk-New Zealandsk venskabsforening i forbindelse med ANZAC Day. I år afholdtes det i forbindelse med Sculptures At Sea Se programmet. Der var boomerangkastning både lørdag og søndag fra kl. 11 og et par timer frem.
   Desværre lykkedes det ikke at få overtalt DMI til at skrue tilstrækkeligt ned for vinden, så det var en udfordring at demonstrere god boomerangkastning i 9-10 m/s vind. Det lykkedes dog at vise de omkring 50 børn og voksne, der dukkede op, både hvordan boomeranger skulle kastes og gribes. De fik alle prøvet at kaste både med kylies og boomeranger, og de fleste gik hjem med en boomerang i hånden. Klubbens mailingliste har allerede fået et nyt medlem tæt på Århus som følge af det.

  • Virtual Tournament afholdes næste gang i år d. 14-16. august 2009
   Se mere på www.canboom.org. VT afvikles under reglerne om egen selvjustits, dvs at boomerangerne er checket til 20+ meter og ingen snyd. Om man så er een eller flere er ligegyldigt, det må blot ikke være en del af et andet stævne.
   VT omfatter følgende discipliner: Accuracy, FastCatch, Endurance og TrickCatch/Doubling. Kalenderen for VT 2009 ser således ud:
   VT4_1: 8. - 10. maj - Joachim(24), Harald(20) og Jens(7) deltog ud af 24
   VT4_2: 5. - 7. juni - Henrik Mahler(15), Harald(10), Jan(37) og Jens(14) deltog ud af 38
   VT4_3: 10. - 12. juli - Harald(14) og Jens(5) deltog ud af 20
   VT4_4: 14. - 16. august - ingen fra danmark deltog

  • Australsk uge på Østerbro bibliotek
   Østerbro bibliotek, den australske ambassade og Dansk Australsk New Zealandsk venskabsforening havde inviteret Dansk Boomerangklub til at arrangere en opvisning med boomeranger i Fælledparken lørdag d. 12. september i forbindelse med Australsk uge. Der dukkede 25-30 nysgerrige op og en stor del af klubben var til stede - mange af os i klubtrøjer!

  • Læs også Gamle nyheder
  Introduktioner
  Dansk Boomerangsalg
  The Boomerang Web Ring by boomerang_passion
  [ Join Now | Ring Hub | Random | << Prev | Next >> ]
  Sidst opdateret 28. september 2009