Dansk Boomerangklub Kast med Boomeranger
Hvorfor Frisk luft og facination af det, der får en træpind til at flyve så smukt.
I Danmark er der endnu ingen udbredt tradition for boomerangkastning, men det forsøger vi at råde lidt bod på.
Hvem Dansk Boomerangklub er en lille gruppe entusiaster med mere end 30 års erfaring med boomeranger. Vi er alle aktive udøvere af sporten, og de fleste af os laver også boomeranger selv.
Vi findes også på nettet: www.boomerangklub.dk
Vi har en mailingliste på: uk.groups.yahoo.com/group/danskboom
Hvor Vores foretrukne tilholdssteder er bag Travbanehallen i Kastrup/Tårnby ved Amagerhallen, på Tiøren ved Amager Strand og i Fælledparken ved Pavillionen. Hvis det blæser lidt for meget på Amager, er Fælledparken foretrukket, men vi kan dukke op hvor som helst i København, hvor der er plads. Det er som regel på fodboldbaner og lignende græsbeklædte arealer af en passende størrelse – minimum 80*80 meter.
Hvornår På alle årstider, når det ikke regner og vinden ikke er for kraftig, det vil sige svag til jævn vind (0-5m/s). Oftest vil vi være på banerne bag Amagerhallen et par timer før solnedgang, og nogle gange på Tiøren fra omkring kl. 16, men vil du være sikker, så kontakt os først.
Hvad Vi underviser alle interesserede og laver små konkurrencer undervejs. Du kan låne boomeranger eller tage dine egne med. Du kan også få en byggebeskrivelse, så du kan lave din egen boomerang. Vi an også være behjælpige med materialer.
Hvordan Boomerangen holdes, så den flade side (undersiden) vender bort fra kasteren. Boomerangen kan holdes med hele hånden eller mellem tommel- og pegepinger alt efter boomerangens størrelse. Boomerangen skal holdes tæt på lodret, så den hælder omkring 10-30 grader væk fra hovedet. Det er vigtigt, at denne vinkel holdes når boomerangen slippes. Sigt kun lidt (cirka 5 grader) over horizonten. Vinden skal komme fra venstre for højrehåndede kastere og fra højre for venstrehåndede. Man skal kaste over hovedet ligesom i cricket eller som en serv i tennis. Brug hele kroppen i kastet, så det starter med et skridt frem med venstre ben, bøj let i knæene og lad hoften skyde med frem så armen automatisk svinger frem som enden af en pisk, så den svinger lidt på tværs af kroppen. Før kastet helt igennem, så skulderen ikke ødelægges. Mere udførlige kasteinstruktioner findes på vores hjemmeside.
Hvormeget Så meget du har lyst - undervisningen koster ikke noget.
Hvem
Formand: Jens Krabbe 2673 4475 jenskrabbe@hotmail.com
Kasserer: Harald Toft 2172 6746 harald_toft@hotmail.com